Gina

Yoga med 
Gina Kverneng


Jeg heter Gina, og driver Balansekunsten.no. Livet er for meg en viktig balansekunst. Vi balanserer hele tiden mellom gjøremål, prestasjoner, forventinger fra andre og ikke minst en selv. Yoga, kosthold og livsglede har for meg vært viktige brikker i min balanse gjennom mitt voksne liv.


Etter å ha praktisert yoga en stund ble jeg i 2019 nysgjerrig på hva det var som gjorde yoga så virkningsfullt på meg, min kropp og sinn. Denne nysgjerrigheten gjorde at jeg meldte meg på en yogalærerutdanning. Denne utdanningen viste meg hvor fantastisk og omfangsrik yoga er, og jeg er ydmyk over alle tradisjoner og dyktige lærere i faget.


Mine tanker om yoga

Det er mange sider ved det å praktisere yoga, så man blir vel egentlig aldri utlært og jeg har hele tiden lyst til å lære mer, og allerede klart å ta flere utdanninger.

Gina Kverneng, og driver Balansekunsten.no

For meg er det viktig å få frem at yoga er for alle, uansett forutsetninger. Det gjelder bare å finne den yogastilen som passer for deg. Yoga kan bidra til at vi lever livet med mer oppmerksomhet, dette brenner jeg for å vise. Yoga har spesielt god effekt ved stress, og de spenningene som setter seg i kroppen ved dette.


FAVNyoga

På FAVNstudio i Lillestrøm vil du få myk og rolig yoga, utført på brede behagelige ullmatter og mexicanske tepper til å ha over deg.

Vi vil gjennomføre yogakurs over et visst antall uker. Yogakurs gir bedre oppfølging for deg som deltaker og oss som instruktører. Det gir oss en unik mulighet til å bli kjent med hver og en av dere og hvordan vi kan bidra med verktøy til din hverdag.

Velkommen skal du være!

Yin Yoga

Yin Yoga


En rolig yogaform som er basert på Taoistisk praksis og filosofi, tradisjonell kinesisk medisin lære.


Denne yogaformen har en rolig form hvor posisjonene holdes over tid, det benyttes mye utstyr for å kunne slappe av i musklene slik at vi kommer inn til bindevevet. Posisjonene utføres sittende eller liggende på yogamatten.


Det er fokus på økt bevegelse i primære ledd som hofter, bekken, skuldre, brystområdet og nedre del av ryggsøylen. Øvelsene utføres med tilstedeværelse og fokus på pust. Vi bruker klosser, puter, tepper, bånd, øyeputer m.m for å kunne slappe av og vende fokus innover i oss selv. Yin Yoga passer for alle.


I mine YinYoga timer blir det gitt hands-on og massasje til de som ønsker det.

Yoga Spa

Dette er yogatimer med dyp ro og lite bevegelse, med fokus på velvære og pust, og enda roligere enn Yin Yoga.


I disse timene er det ekstra mye utstyr som benyttes fordi man kan ligge 15-20 minutter i hver posisjon. Det er en nydelig restitusjonsstund der du får ekstra pleie og påfyll. Avspenning i dybden av muskler og ledd, dette kan gi deg en helt spesiell dyp ro og kontakt innover. 


I denne timen er det også massasje og hands-on. Det blir brukt eteriske oljer. 

Yoga Spa
Yoga for bedre søvn

Yoga for bedre søvn


I denne timen blir det brukt en blanding mellom Yin , restorativ og medisinsk yoga.


Det vil være Rolig og myk yoga med fokus på en god natt søvn.

Gjennom pusten og mye øvelser vil nervesystemet roes ned og musklaturen i kroppen få hvile.

MediYoga - medisinsk yoga


MediYoga er en terapeutisk yogaform hvor man gjennom myke, enkle bevegelser, dyp avspenning og meditasjon, aktiverer kroppens selvhelbredende system.


Bevisst pust går som en rød tråd gjennom hele yogaøkten, og øvelsene tilpasses din evne for øyeblikket.


De fleste øvelsene kan gjøres både på yogamatte og på stol. Øvelsene er langsomme og oppmerksomme, uten krav eller ytelse. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta.


Forskning har vist at MediYoga har god effekt mot blant annet stress, rygg-, hjerte- og søvnproblemer, høyt blodtrykk, bekymring og angst. Uansett om du er frisk eller syk, kan du ha stor nytte av disse yogiske teknikkene, som hjelper deg å skape økt helse, harmoni og balanse i hverdagen.

MediYoga - medisinsk yoga

Jeg tilbyr også mediyogaterapitimer en til en 

Yoga Nidra

Yoga Nidra


Yoga Nidra betyr yogisk søvn og er en tilstand mellom våken og sovende, en dyp avspenning.


Nidra er en meditasjonsteknikk, hvor eleven ligger flatt i Savasana (avspenning). Yoga Nidra er bra mot stress.


Det sies av 30 min Yoga Nidra tilsvarer 3 timers søvn.I denne timen kobler vi bort den rasjonelle hjernehalvdelen og aktiverer den kreative.

Yoga Nidra benyttes for tiden som avspenning på noen av mine yogatimer.

Par/duo-Yoga


Det kan være veldig fint å være to som gjør yoga sammen. Da kan man assistere hverandre og gi hverandre støtte i posisjonene. Hva med å ta med partneren eller en venn på en yogaøkt, bare dere to? Det kan være fint på flere måter. Her kan man bistå hverandre og bidra til en bedre yogaopplevelse ved å støtte og assistere.En økt med både nærvær, latter og ikke minst litt tøy og bøy.


Høres dette ut som noe dere vil prøve?
Ta kontakt på mail: post@balansekunsten.no

Par/duo-Yoga

Bli med meg på mine yogatimer